Wat behandelen wij?

Loop je vast in je zoektocht naar oplossingen voor je gezondheidsuitdagingen en wil je antwoorden, oplossingen en verder ontwikkelen? Wil je na diverse medicijnen en symptoom bestrijdende therapieën op zoek naar oorzaken en echte oplossingen?

Wij helpen, behandelen en adviseren bij een breed scala aan gezondheidsproblemen. Voorbeelden van behandelbare klachten en symptomen in alfabetische volgorde zijn

 

Het grootste geschenk dat jij jezelf en je omgeving kunt geven, is een gezonde, vitale en blije jij. 

ADD, ADHD, Autisme, Allergieën, Burn-out, Maag-Darmproblemen, Depressie, Diabetes, Hoge bloeddruk, Hoog cholesterol, Hoofdpijn, Hormonale problemen, Huidproblemen,  Long Covid, Longproblemen, Lyme, Metabool syndroom, Overgewicht, Pijnsyndromen, Rugklachten (nek en lage rug), Reumatische aandoeningen, Schildklieraandoeningen, Sportblessures, Slaapproblemen, Vermoeidheid

Overzicht klachten

Allergieën, hooikoorts en voedselintoleranties

De darm en het stress-systeem spelen zoals bij vele ziektebeelden een belangrijke rol bij allergische symptomen. De stof histamine speelt hierin een belangrijke rol.

Medicamenteuze behandeling heeft over het algemeen bijwerkingen op het welbevinden en energie-nivo van de persoon.

Autisme

Inmiddels weten we veel over de relatie tussen de hersenen en de darmen, 70% v/d mensen met autisme heeft een (sterk) verstoorde darmflora. Ook de vetzuren balans is veelal onevenwichtig, evenals de ontgifting. Stop alvast met het poetsen met fluoride tandpasta…het beïnvloed kenmerkende delen van de hersenen negatief.

Daarnaast is bevorderen van interactie met mensen middels bijvoorbeeld vaktherapie beeldend bewezen effectief gebleken.

Darm- en Maagklachten

Te vaak eten met onvolwaardige, ultra bewerkte, niet menseigen voeding is een belangrijke basis voor deze klachten. Doe daar een porti langdurige stress bij en er is garantie dat maag en darm gaan opspelen. Stress geeft ook een sterke behoefte aan onvolwaardige voeding en te veel eetmomenten.

Tevens kunnen voedingsintoleranties en voedingsallergieën de darm flink overprikkelen. Met laboratoriumtesten is te achterhalen welke voeding hier verantwoordelijk voor is. Soms is het weglaten van specifieke voeding al genoeg voor verbetering.

Hormonale klachten

De meeste mensen hebben geen kennis van de invloed van stress, weinig beweging en suiker- en zetmeelrijke voeding op onze hormonen. Samen met specifieke stoffen zijn menstruele -, menopauze symptomen bij de vrouw en prostaat problematiek bij de man erg goed beïnvloedbaar door aanpassingen in het dieet, meer specifiek bewegen en stress verminderen. De hormonen oestrogeen, (dihydro)testosteron, progesteron, insuline en cortisol staan in nauwe verbinding met elkaar. Er zijn specifieke supplementen die ondersteunend werken in het proces naar herstel. Acupunctuur kan indien gewenst in sommige situaties snel verlichting van pijnen geven.

Huidklachten

De huid is ons contact- en beschermingsorgaan in de buitenwereld. Als het gaat om contact en aanraking met een anders mens of als bescherming tegen bacteriën, virussen, etc. Het is onze eerstelijns contact – en beschermingsorgaan. De huid laat veel zien over onze totale geestelijke- en lichamelijke gezondheid.

Huidklachten als eczeem, dermatitis, zonne-allergie, vinden hun oorzaak vaak in een combinatie van stress, een te doorlaatbare darm, een verlaagde ontgifting en tekort aan gezonde voeding en vetzuren.

Long COVID-19 en ziekte van Lyme

Long Covid betekent dat onze afweer, dat wil zeggen ons immuunsysteem het aanwezige probleem (virus, bacterie, spirogeet, etc.) niet heeft opgelost en de pathogeeen en het immuunsysteem actief zijn gebleven.

Bij het actief zijn van ons immuunsysteem gebruikt dit systeem veel energie. Energie die ergens anders in het lichaam niet beschikbaar is. Mensen worden dan ook extreem moe, hebben geen zin in bewegen en concentreren is een groot probleem.

Hetzelfde doet zich voor bij de ziekte van Lyme.

Het immuunsysteem moet toestemming krijgen het probleem op te lossen (inclusief de aangebrachte schade) en moet vervolgens tot rust gebracht worden. Hier zijn verschillende methoden voor.

 

Longproblemen (astma, bronchitis, COPD)

De longen zijn ons contact orgaan met de buitenwereld als het gaat om zuurstof opname en de afgifte van koolzuur. Longaandoeningen voelen als levensbedreigend. Wat weinigen weten is dat de longen via het slijmvlies immuunsysteem verbonden zijn met de darm, de huid en met eigenlijk alle slijmvliezen binnen het lichaam. Tevens is dit belangrijke orgaan verbonden met ons immuun-, ons stress- en emotionele systeem. Het zoeken van de oorzaak van longproblemen vergt een brede kijk naar het lichaam en geest.

Toch zijn er vaak snelle verbeteringen te bewerkstelligen met reset ademhalingsoefeningen, bewegings- en voedingsaanpassingen en supplementatie. Ook kan acupunctuur een belangrijke interventie zijn voor Quick wins (bijv. bij Astma).

Migraine, hoofdpijnen, oorsuizen, oogproblemen en hooggevoeligheid

Allemaal symptomen aan het hoofd. Het hoofd is de zetel van het brein. En het brein is extreem gevoelig voor toxische stoffen, suikerproblemen en verkeerde vetten. Maar ook voor en tekorten aan gezonde vetten en mineralen, vitamines, anti-oxidanten en plantenstoffen. De energie-voorziening in het brein loopt anders dan in het lichaam. Hier kunnen met we belangrijke lichaamseigen stoffen en mens-eigen voeding grote positieve invloed uitoefenen. Soms is het nodig om trauma’s (zowel hersenschuddingen, whiplash als emotionele trauma’s) te behandelen voor verbetering.

Nek- & lage rugklachten

Wist u dat lage rugklachten kunnen ontstaan door voortdurende gebitsproblemen, door stress of door een te doorlaatbare darm? Al deze factoren kunnen een zwakke tussenwervelschijf geven. Tijd om de oorzaak i.p.v. het symptoom aan te pakken? Stressfactoren beïnvloeden in sterke mate ons speeksels en onze lichaams-bariëres. Veranderingen hierin geven sterke veranderingen in veel systemen in het lichaam op het gebied van zuurgraad, doorlaatbaarheid van barrieres, (stress)hormonen en tekorten in essentiële vitamines en mineralen. Een kleine verkeerde beweging kan dan al aanleiding geven tot rug-en nekpijn. Evenwel deze klachten komen nooit door een gebrek aan pijnstillers en spierontspanners.

Overgewicht & diabetes type 2, Hoge bloeddruk & hoog cholesterol; het metabool syndroom

Deze combinatie van 4 symptomen zijn sterk verbonden aan onze moderne levenswijze. Gezond leven en blijven in onze huidige maatschappij is erg lastig. Ons moderne leven met onvolwaardige ultra bewerkte voeding, te vaak eten, veel te weinig bewegen en voortdurende stress geeft een waslijst aan problemen…..comfort kill’s progress. We zijn als westers moderne mens zwakker en zieker dan ooit. Ziekte-oorzaak nr 1 is een ongezonde leefstijl. De oplossing ligt dus logischerwijs in een gezonde leefstijl.

Maar wat in de supermarkt ligt is toch gezond zullen velen denken. Daar gaan we het o.a. in een consult over hebben. En over de rest….want voeding is maar een onderdeel van de oplossing van het metabool syndroom.

Reumatische aandoeningen

De darmen en de gewrichten zijn sterk met elkaar verbonden. Beide behoren tot het slijmvlies-immuunsysteem, net als de huid, de long, de mond, de maag, de blaas, de prostaat, de ogen en het lymfestelsel. Veel klachten van de gewrichten (en dus ook van alle andere bovenstaande organen) hebben een basis in de spijsvertering en darm. En die begint via voeding en vloeistoffen in de mond, vervolgens naar de maag en daarna doorloopt het de darmen alvorens de resten via de ontlasting uitgescheiden worden. In de mond kunnen bepaalde bacteriën in overgroei aanwezig zijn (door stress of voeding) die de gewrichten van de wervels en de tussenwervelschijven aantasten, met rugpijn en hernia’s tot gevolg. In de darm kunnen teveel ongewenste bacteriën en te weinig gunstige bacteriën aanwezig zijn. De darm kan te doorlaatbaar worden waardoor deze bacteriën kunnen reizen.

Een chronische laaggradige ontsteking is vaak het gevolg. Deze ontstekingen sluimeren vaak vele jaren en worden niet opgelost door ons immuunsysteem. Het is toch voor ieder voorstelbaar dat verandering van voeding en verlaging van stress-nivo’s de doorlaatbaarheid van de darm weer normaliseren, waardoor de continue stroom van ongewenste bacteriën en ander materiaal stopt en het immuunsysteem eindelijk aan de oplossing van ontstekingen kan beginnen.

Schildklierproblemen:

De schildklier is een orgaantje wat je energie huishouding reguleert. Een trage schildklier kan veel symptomen geven zoals vermoeidheid, haaruitval (ook wenkbrauw), gewichtstoename, koude handen en voeten (winterhanden), slechtgeheugen, depressie, libido laag, droge huid en meer.

Hashimoto is een auto-immuun schildklier ziekte.

De oorzaak van dit probleem kan divers zijn, van teveel stress, te weinig beweging tot voedingsproblemen (tekorten van stoffen of allergieën). Dit uitzoeken geeft de handvaten tot verbetering of herstel.

Slaapproblemen, slapen doen we minimaal 1/3 van ons leven, het dient voor emotionele verwerking, lichamelijk herstel, reparatie en regeneratie….in de nacht. Dit geeft het belang van voldoende en goed slapen al aan! Slaapproblemen oplossen (zonder reguliere medicatie) behoort bij de belangrijkste doelen om gezondheid weer op de rit te krijgen. Ons immuunsysteem werkt ’s nachts om schade op te lossen aan ons DNA, aan onze cellen, organen, aan alles eigenlijk. Dat kan het immuunsysteem alleen als er aan van allerlei voorwaarden wordt voldaan. En goed slapen is er één van.

Sportgerichte spier- en peesklachten

Het leveren van prestaties op recreatief nivo of binnen de topsport vraagt dat je goed voor jezelf zorgt op verschillende gebieden. Herstel van een ontsteking/blessure vraagt specifieke voedingsstoffen. Ons immuunsysteem moet dit oplossen. Het aanpassen van voeding, doen van ademhalings- , koude- en warmte oefeningen in combinatie met soms supplementen, kan hier een herstelproces sterk positief beïnvloeden.

Een quick win bij sport gerelateerde klachten is bijvoorbeeld mogelijk door micro-current frequentie-elektro therapie en dry-needling/acupuncture.

Stress & burn-out

stress mag maar kort duren en dient om te overleven. Voortdurende stress op het werk, thuis, financieel of waardoor dan ook, geeft stoffen in je lichaam die moe maken, een burn-out veroorzaken en je lichaam afbreken en ziek maken. Stress echt begrijpen is één van de belangrijkste punten in de oplossing. Deep Learning is een veel gebruikte methodiek binnen de kPNI tot veranderen van beperkende overtuigingen. En tevens moet het lichaam weer met gezonde voeding een steun in de rug krijgen. Waar echte uitputting aanwezig is kan het gericht inzetten van supplementen enorm ondersteunend zijn.

Vermoeidheid, pijn & depressie

Wil jij weten waarom je ’s ochtends te vaak moe je bed uit komt…

Staan jouw symptomen of aandoening er niet tussen, of wil je meer informatie

Neem dan contact met ons op