Care-for

Mycotherapie

Medicinale paddenstoelen hebben de toekomst

Paddenstoelen behoren tot de oudste natuurlijke remedies voor ziektepreventie op onze aarde en mogen in de gezonde keuken absoluut niet ontbreken. Bekende eetbare exemplaren voor heerlijke gerechten zijn onder andere de champignon, oesterzwam, shiitake en portabello. Vele culturen maken al duizenden jaren gebruik van de vitaliserende, herstellende en genezende eigenschappen van Paddenstoelen.
Toch is er een groot verschil tussen de keukenvariant en het gebruik van Paddenstoelen voor therapeutische doeleinden. Een portie oesterzwammen (gunstig voor bloedvaten, hart, cholesterol, ontstekingen) bij de maaltijd is erg gezond, maar daar bereiken we geen groot therapeutisch effect mee met betrekking tot ziekte. De hoeveelheid gezondheidsbevorderende stoffen in de Paddenstoel is hiervoor veel te klein. Daarom zijn er medicinale Paddenstoelen in de vorm van poeder of supplementen ontwikkeld. In de praktijk blijken medicinale Paddenstoelen een positief effect te hebben op onder andere stress, allergieën, auto-immuunziektes, burn-out, hoofdpijn, diabetes, slaapstoornissen en vele andere chronische ziekten. Het gebruik van therapeutische Paddenstoelen wordt ook wel ‘mycotherapie’ genoemd.

Wat kunnen ze voor jou betekenen?

Sedert een aantal jaren maak ik in mijn kPNI – orthomoleculaire praktijk gebruik van zo’n 16 verschillende medicinale Paddenstoelen. Een prachtig voorbeeld van de effectiviteit op auto-immuunziektes ondervond een jonge vrouw met de ziekte myastenia graves. Haar vitaliteit en spierfunctie verbeterden drastisch. Ook een jonge vrouw, lijdend aan spierproblemen en burn-out, had in korte tijd meer energie en minder spierproblemen. Zij kon zelfs in overleg haar prednison gaan afbouwen. Inmiddels hebben zich in mijn praktijk velen aangemeld om naast kPNI, voeding als medicijn en andere therapieën gebruik te maken van deze nieuwe, unieke, veelbelovende en oeroude benadering.

Geneeskrachtige Paddenstoelen zijn supergezond, reguleren het immuunsysteem en werken ontgiftend op
het lichaam.