Wat behandelen wij?

Bij Care-for zijn de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en Orthomoleculaire therapie de belangrijkste methodieken voor het in kaart brengen en behandelen van jouw gezondheidsprobleem. Je krijgt bovenal handvaten voor wat je zelf aan gezondheidsbevordering, vitaliteit en herstel kunt doen. Jij hebt de regie! Wij begeleiden en steunen!
Daarnaast maken wij waar ondersteunend en gewenst, gebruik van een aantal aanvullende, erg effectieve behandelmethodes:

  • Microcurrent pijnbestrijding
  • Dry-needling/Triggerpoint therapie
  • Mycotherapie
  • Acupunctuur
  • Vaktherapie Beeldend
  • Interactie Methodiek Relationele ontwikkeling

 

Je bent zelf actief bezig bent met het herstel van je vitaliteit en levensplezier door gerichte en heldere keuzes te maken. Als therapeut helpen we je graag hiermee!

Orthomoleculaire voedingsgeneeskunde

We weten 100% zeker dat mensen uit vroegere tijdsperiodes geen westers voedingspatroon nuttigden.

Wat is Orthomoleculaire geneeskunde (OG)?

De orthomoleculaire geneeskunde is een samenwerking van meerdere wetenschapsgebieden. De voeding, het functioneren van het menselijk lichaam (biologie), de biochemie, de reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde zijn allemaal onderdelen binnen de orthomoleculaire geneeskunde. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met voeding en voedingsstoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Dit heeft een positieve invloed op ons lichaam en al onze cellen. Het kan in grote mate bijdragen aan verbetering/herstel van gezondheid en vitaliteit. Dit naast andere leefstijl-gewoontes als voldoende beweging, fijne sociale contacten en zorg voor ont-stressen.

O.G. is gebaseerd op wat onze voorouders van ± 2 miljoen jaar tot ± 10.000 jaar geleden (introductie van landbouw, graan, domestisering) met zeer grote waarschijnlijkheid aten. De voeding uit die tijd, zo is het sterke vermoeden bestond uit, dat wat de natuur bood zoals; wild, vis, planten, kruiden, paddenstoelen, eieren, wortels, fruit en noten en zaden. Het wordt ook wel menseigen voeding genoemd.

 

Binnen dit voedingspatroon werden granen, bonen, melkproducten, aardappelen, geraffineerd zout en suiker en bewerkte oliën (m.n. plantaardig) bijna niet als voedingsmiddelen gebruikt.
We weten zeker dat mensen uit deze tijdsperiode geen westerse voedingspatroon nuttigden.
Vele onderzoek wijzen uit dat het aannemen van een westers voedingspatroon in korte tijd tot westerse ziektesymptomen en aandoeningen Leidt. Het teruggaan naar het oude voedingspatroon kan een grote positieve invloed hebben op ziektesymptomen en deze mogelijk weer laten verdwijnen.

Westerse ziektebeelden als diabetes, obesitas, auto-immuunziektes, kanker en hart en vaatziektes kwamen (zo goed als) niet voor en komen nog steeds weinig voor bij bepaalde stammen.
We weten niet 100% wat onze voorouders aten en zullen dat waarschijnlijk ook niet 100% te weten komen. Toch is er meer dan genoeg bewijs en ook met gezond verstand te beredeneren dat dit voedingspatroon superieur moet zijn aan ons moderne (85% ultra-bewerkte) eetpatroon.

Voeding en wetenschap

Een groot aantal onderzoekers heeft inmiddels aangetoond dat er duidelijke relaties bestaan tussen voedingsgewoonten en verschillende ziektebeelden (diabetes type 2, hart en vaatziekten, kanker). Ook de reguliere geneeskunde is hier inmiddels van overtuigd. 

Onze huidige voeding biedt lang niet meer wat we eigenlijk nodig hebben aan vitamines, mineralen en plantenstoffen vergeleken met zo’n 100 tot 50 jaar terug. Ook worden er vele schadelijke stoffen in ons milieu gebruikt die schade aan onze organen en ons lichaam toebrengen.

Aanvullingen zijn voor vele mensen dan ook zeer wenselijk. Het lichaam en de geest streeft continue naar evenwicht op een aantal fronten. Bij verstoringen in bijvoorbeeld het zuur-base evenwicht zal het lichaam dit via allerlei regelsystemen zeer snel herstellen. Bij langdurige onbalans zal het lichaam meer moeite hebben met herstel. Langdurig optimale voeding, gezond bewegen, stress te lijf en aanvullen middels supplementen van vitamines, mineralen en plantenstoffen kan in dit geval noodzakelijk zijn.
De orthomoleculaire voedingsgeneeskunde biedt door een brede aanpak een oplossing voor veel (westerse, welvaart) ziektebeelden.